ابعاد پی

ساخت وبلاگ

پی:

پی کنی به دو دلیل انجام می شود:

1- دسترس به زمین بکر:

با توجه به اینکه کلیه بار ساختمان به وسیله دیوارها یا ستون ها به زمین منتقل می شود و در نتیجه ساختمان باید روی زمینی که قابل اعتماد بوده و تحمل بار ساختمان را داشته باشد بنا گردد. برای دسترسی به چنین زمینی ناچار به ایجاد پی کنی برای ساختمان می باشیم.

2- برای محافظت پایه ساختمان:

 

برای محافظت پایه ساختمان و جلوگیری از تاثیر عوامل جوی در پایه ساختمان باید پی سازی نمایم. در این صورت حتی در بهترین زمین ها نیز باید حداقل پی هایی به عمق 40 تا 50 سانتی متر حفر کنیم.

ابعاد پی:

عرض و طول و عمق پی ها کاملاً بستگی به وزن ساختمان و قدرت تحمل خاک و حمل ساختمان دارد.  در ساختمان های بزرگ قبل از شروع کار بوسیله آزمایشات مکانیک خاک قدرت مجاز عملی زمین را  تعیین نموده و از روی آن مهندس محاسب ابعاد پی را تعیین می نماید ولی در ساختمان های کوچک که آزمایشات مکانیک خاک در دسترس نیست باید از مقاومت زمینی در مقابل بار ساختمان مطمئن شویم. اغلب مواقع قدرت مجاز تحملی زمین برای ساختمانهای کوچک با مشاهده خاک پی و دیدن   طبقات آن و طرز قرار گرفتن دانه ها به روی همدیگر و یا ضربه زدن به وسیله کلنگ به محل پی قابل تشخیص می باشد.

 

انواع پی ها:

 

پی ها از لحاظ نوع ساختمان و مقاومت زمین و وزن ساختمان دارای سه نوع پی می باشد:

1- پی های نقطه ای 2- پی های نواری  3- پی های عمومی

 

 

قالب بندی واجرای فونداسیون:

 

پس از تشخیص آزمایشگاه مکانیک خاک مبنی بر مناسب بودن زمین جهت اجرای پروژه اقدام به آکس بندی محل قرار گیری فونداسیون می گردد. پس از آکس بندی محل فونداسیون ها شناژها دوباره رنگ ریزی دقیق انجام می شود و پس از آن بتن مگر (نظافت) با عیار kg 150 سیمان در متر مکعب به ارتفاع cm10 در کف زمین اجرا می گردد و البته قبل از اجرای بتن مگر زمین مورد نظر کاملاً تسطیح و رگلاژ سطوح خاک انجام می پذیرد علت اجرای بتن مگر هم به این دلیل است که اولاًسطح کلیه فونداسیونها و شناژها تراز می گردند و ثانیاً بتن مگر باعث جدا شدن بتن مسلح و خاک می گردد که به این طریق املاحی که باعث از بین رفتن بتن مسلح به مرور زمان می شوند در بتن نفوذ ننمایند. بتن مگری که درست می شود شامل اوزان مصالح به شرح زیر می باشد.

 

kg 150 آب kg800 شن      kg1000 ماسه   kg150 سیمان

که پس از اختلاط صحیح استفاده می گردید قابل ذکر اینکه قبل از اجرای بتن مگر و بعداز تسطیح و رگلاژ کردن خاک موقعیت شناژها و فونداسیونها را آبپاشی می نمایند تا باعث چسبندگی بهتر خاک و بتن مگر گردد.

پس از ریختن بتن مگر نوبت به مرحله قالب بندی می رسد قالب بندی بوسیله آجر فشاری معمولی به ابعاد 5×11×22 سانتی متر و با ملات ماسه سیمان اجرا گردید. کلیه قالب بندی ها پیرامون پی های نواری و شناژها نیز اجرا گردید وظیفه قالب بندی نگهداری بتن مسلح در داخل خود می باشد نکات مهمی که در قالب بندی می بایست اجرا گردد این است که می باید دقت گردد  تا قالب بندی به صورت شاقول اجراء گردد تا اندازه بتن از نقشه و مشخصات بیشتر و یا کمتر نگردد و چون قالب بندی به صورت دیوارهای   cm10اجرا می شود. بنابراین تدابیر لازم جهت عدم فرو ریختن قالبها در هنگام بتن ریزی می بایست لحاظ گردد به این خاطر پشت قالبها توسط خاک پر می گردید و دیوارها توسط شمع های چوبی کوچک مهار می شد بدین صورت از فرور ریزی قالب های جلوگیری به عمل آمد.

آرماتور بندی پی:

در مرحله بعد از قالب بندی نوبت به آرماتور بندی می رسد آرماتورها به صورت یک ردیف در بالا و به صورت مش در پایین در پی ها قرار می گیرند. آرماتور بندی به صورت مش یعنی اینکه میلگردها به صورت حصیری یا شطرنجی در کنار یکدیگر قرار می گیرند آرماتور بندی شناژها نیز بدین صورت است که میلگردها به صورت ردیف در پی قرار می گیرد و بوسیله خاموتها به یکدیگر متصل می گردند و اورلب میلگردها تا 20φ تا 40 برابر φ میلگرد و از 20 φ به بالا 45 برابر φ میلگرد می باشد. برای مثال اورلب میلگرد 20 φ 80 سانتی متر باید باشد خاموتها و مش ها بوسیله سیم فولادی نمره یک به همدیگر گره می خورند. در ضمن ریشه گذاری ستونها و دیوارهای برشی نیز در آرماتور بندی پی باید انجام بگیرد در ریشه گذاری ستون ها باید خیلی حساس بود و ریشه گذاری را طوری انجام داد و با سیم فولادی محکم نمود که در هنگام بتن ریزی تغییری در آنها ایجاد نگرد و آکس بندی به هم نخوره و تغییری نکند و همچنین در زمان بتن ریزی مگر باید سطح بتن ریزی را کاملاً تراز نمود تا در زمان آرماتور بندی و بتن ریزی مشکلی بوجود نیاید و برای تراز نمودن سطح به دو روش زیر عمل می شود:

 

1-  با استفاده از شیلنگ تراز و یک چوب قائم به اندازه ای نیم متری:

 

نحوه عمل به این صورت است که چوب قائم را روی صفحه قرار داده و اندازه 10 سانتی متر یا بیشتر روی چوب علام می زنیم تا شیلنگ تراز آب را به صورت قائم روی چوب نگه داریم. البته اندازه زده شده روی چوب قائم می بایستی در تمام صفحات رعایت شود. عیب ان کار اینست که در فواصل طویل این کار معمولاً دارای خطاست. دوم اینکه می بایستی هوا در داخل آب و محفظه شیلنگ وجود نداشته باشد.

 

2- با استفاده از دوربین:

 کار انجام شده با این وسیله دقیق و بدون اشتباه است.

منابع آزمون نظام مهندسی...
ما را در سایت منابع آزمون نظام مهندسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : omranrazavi بازدید : 307 تاريخ : چهارشنبه 24 آبان 1396 ساعت: 13:56